Vogeltelling op Almkreek een succes

12 mei 2022, 08:44


Lokaal Nieuws

ALMKERK – Afgelopen zaterdag werd op Golfpark Almkreek, in samenwerking met Altenatuur, de Vogelbescherming en de Nederlandse Golf Federatie de 23e landelijke Vogeltelling op golfbanen georganiseerd.

Dertig deelnemers waren vroeg uit de veren. Om 5.00 uur werden zij op het park ontvangen met koffie en een warm worstenbroodje. Daarna werd de groep opgedeeld en onder leiding van ervaren vogeltellers van Altenatuur werd een twee uur durende wandeling over het golfpark gemaakt waarbij op zicht en geluid het aantal vogels werd geteld. Het resultaat: 62 verschillende soorten. Variërend van diverse soorten ganzen- en eenden en hun kuikens tot staartmeesjes, kleine karekieten en rietzangers. Er werd zelfs een paartje patrijzen gespot.

Op Golfpark Almkreek wordt veel aandacht besteed aan o.a. vogelvriendelijk beheer. Gaat het goed met de vogels, dan gaat het goed met het groen op het golfpark. Vogels zijn bijvoorbeeld een natuurlijke vijand van plagen, zo bestrijden mezen processierupsen. De wijze waarop een golfbaan ingericht is en beheerd wordt, bepaalt welke (vogel) soorten kunnen floreren. De wandeling werd afgesloten met een gezamenlijk ontbijt.