Volgende Altena Regatta wordt in september gehouden op Afgedamse Maas

10 mei 2022, 18:08


Lokaal Nieuws

RIJSWIJK – Op zaterdag 3 september 2022 wordt op de Afgedamde Maas ter hoogte van Het Dijkje in Rijswijk de ‘2022 Altena Regatta’ georganiseerd. Deze race zal met zelfgebouwde St Ayles skiffs (4 persoons roeiboten) worden geroeid.

De organisatie is in handen van Stichting Altena Regatta en kern Woudrichem. De Stichting Altena Regatta is met sterke ondersteuning van de Rotary Club Altena opgericht. De organisatoren gaan de komen weken alle woonkernen actief benaderen om mee te doen. Er komen verschillende klassen waaronder een jongeren klasse tot 20 jaar. Voor de toekomstige wedstrijdroeiers worden roeiclinics gehouden en begeleiding gegeven in het roeien.

De St Ayles komt uit Schotland en is in basis ontworpen om gemeenschappen te verbinden. Door verschillende dorpen langs de kust boten te laten bouwen en onderling wedstrijden te roeien, groeit het onderling contact en de uitwisseling met andere dorpen. Dit idee is ingebracht door verschillende leden van Water Sport Verenging Woudrichem als icoon project voor de nieuwe gemeente Altena. Gemeente Altena en de Rabobank hebben dit initiatief omarmd en sponseren het basis houtpakket. Binnen Altena hebben al meerdere kernen St Ayles skiffs gebouwd. Ook voor het bouwen is begeleiding beschikbaar. De bouwers van eerdere skiffs willen graag ervaring delen. Meer informatie kunt u vinden op www.altenaregatta.nl.