Laarzendag in NLDelta

7 mei 2022, 05:53


Regio Info

WERKENDAM – Op zaterdag 14 mei 2022 vindt in het NLDeltagebied de allereerste Laarzendag plaats. Hiermee wordt aandacht gevraagd voor droge voeten en meer biodiversiteit. De hele dag zijn er excursies en activiteiten waarbij de laars centraal staat.

Van Slot Loevestein via de Biesbosch tot voorbij de sluizen van het Haringvliet: het NLDeltagebied is groot, mooi en nat. Het water stroomt de laarzen nog niet in en de natuur is bijzonder en soortenrijk. Tijdens Laarzendag worden inwoners van het NLDeltagebied uitgenodigd om naar buiten te gaan. Om de dieren en planten in de delta te ontdekken en te leren hoe we omgaan met het stijgende water. Verschillende partijen in het gebied, zoals gemeenten, natuurorganisaties, musea en ondernemers organiseren activiteiten op Laarzendag. Deelnemers wordt gevraagd om op laarzen te komen. Het doel is om op deze dag 6000 laarzen op de been te brengen.

Of u in Raamsdonksveer, Sliedrecht, Strijensas of Hellevoetsluis woont, er is altijd wel een Laarzendag-activiteit in de buurt. Op www.laarzendag.nl staan alle activiteiten op een rij. Op het Biesbosch MuseumEiland in Werkendam is om 10.30 uur een Laarzenmars, waarbij bestuurders en inwoners uit het gebied in gesprek gaan over water en biodiversiteit. Iedereen mag aansluiten. Aansluitend vindt de uitreiking van de Gouden Laars Verkiezing plaats. 

De Laarzendag en de Gouden Laars Verkiezing worden door IVN Natuureducatie georganiseerd in het kader van de herdenking van 600 jaar Elisabethsvloed. Het evenement is een initiatief van NLDelta en wordt mede mogelijk gemaakt door de provincies Noord-Brabant en Zuid-Holland. Het streven is om er een jaarlijks evenement van te maken dat moet uitgroeien tot een wereldwijde jaarlijkse traditie.