Hoogwateroefening in Woudrichem is goed verlopen

6 mei 2022, 17:50


Lokaal Nieuws

WOUDRICHEM – De hoogwateroefening dinsdag in Woudrichem is goed verlopen. De oefening bestond uit het opbouwen van twee hoogwaterkeringen. Daarbij werden dikke balken neergelaten in sleuven in de stadswal bij de Waterpoort en de Loevesteinsepoort.

Nadat de balken in de sleuven waren gezakt, werd de ruimte tussen die balken opgevuld met zand. Zo wordt bij dreiging van hoogwater een tijdelijke dijk in de poort gebouwd. En dat is volgens een woordvoerder van waterschap Rivierenland die de oefening coördineerde, een hele oude middeleeuwse methode om bij extreem hoogwater een poort af te kunnen sluiten en het water buiten te houden.

Een methode die bovendien eens in de vijf jaar moet worden geoefend. Het waterschap was dinsdag in een eerste reactie tevreden over het verloop van de oefening in Woudrichem, maar gaat deze nog officieel evalueren.