Politie houdt tweede verdachte aan voor woningoverval in Werkendam

3 mei 2022, 18:59


Hulpdiensten

WERKENDAM – De politie heeft dinsdagmorgen een 60-jarige Tilburger in zijn woning aangehouden voor betrokkenheid bij een woningoveral die in januari 2021 plaatsvond in Werkendam.

Eerder, op zaterdag 9 januari 2021, werd er op de Vissersdijk in Werkendam al een 37-jarige Tilburger aangehouden nadat hij zich verdacht gedroeg. Beide mannen worden ervan verdacht betrokken te zijn bij de overval op de woning in Werkendam. Bij de politie kwam op 9 januari 2021 rond 03.10 een melding van een woningoverval binnen. Agenten die als eerste ter plaatse waren, troffen de 57-jarige bewoner van de woning aan.

De man was gewond geraakt en werd ter plaatse door ambulancepersoneel nagekeken en daarna naar een ziekenhuis gebracht voor verdere medische verzorging. Daarna kon hij weer naar huis. Hij verklaarde dat er plots een vreemde man in zijn slaapkamer stond, die hem had geslagen. Uit later onderzoek bleek dat de overvaller de woning aan de achterzijde was binnengedrongen. De beide Tilburgse mannen zitten vast voor verder onderzoek.