Sleeuwijkse Vereniging Veilige Mooie Dijk stuurt brief naar Gorinchemse gemeenteraad

23 april 2022, 06:45


Lokaal Nieuws

SLEEUWIJK/GORINCHEM – Inwoners van Sleeuwijk willen met de gemeenteraad van Gorinchem aan tafel over de plannen voor windturbines in Avelingen.

Tijdens de informatieavond, die eerder deze maand voor hen werd georganiseerd, kregen zij op vrijwel alle vragen die ze hadden geen concreet antwoord. Eigenlijk werd alleen duidelijk dat de gemeenteraad van Gorinchem het uiteindelijke besluit tot plaatsing neemt. Daarom heeft de Vereniging Veilige Mooie Dijk in Sleeuwijk die raad nu een brief gestuurd.

De vereniging vertegenwoordigt inwoners met een woning langs de dijk, die liggen binnen een straal van 300 tot 1500 meter van de beoogde windturbinelocatie. De vereniging vreest dat de eventuele bouw tot overlast gaat leiden. Bovendien stelt het vraagtekens bij het plaatsen van windturbines bij Gorinchem nu de stad vorig jaar onderdeel is geworden van de Unesco Werelderfgoed.