Gemeente onderzoekt verkeerssituatie Raadhuisplein

15 april 2022, 18:01


Lokaal Nieuws

WOUDRICHEM – De gemeente Altena gaat de huidige verkeerssituatie op ’t Rond en het Raadhuisplein in Woudrichem nader onderzoeken. Dat blijkt uit antwoorden op vragen die VVD Altena eerder stelde.

In de afgelopen vier jaar zijn zeven ongevallen met blikschade geregistreerd op dit punt. Hoewel uit verkeersveiligheidscijfers geen verhoogd risico blijkt en niet een van deze ongevallen lichamelijk letsel tot gevolg had, is dit aantal wel aanleiding voor de gemeente om te onderzoeken wat er nodig is om dergelijke schades te voorkomen.

De parkeer- en doorstroomsituatie op het Raadhuisplein maakt ook onderdeel uit van het onderzoek. Vanwege de grote hoeveelheid lopende dossiers en projecten gaat men overigens pas na de zomer aan de slag met het onderzoek.