Basketbalclubs Virtus en Waldric gaan samen verder als ‘BC Virtus’

15 april 2022, 18:15


Sport Nieuws

WERKENDAM/WOUDRICHEM – De basketbalclubs Virtus uit Werkendam en Waldric uit Woudrichem hebben besloten de krachten te bundelen en samen verder te gaan.

Beide verenigingen zijn niet groot genoeg om op deze voet afzonderlijk door te gaan. Samen hebben zij de ambitie om basketbal in de gemeente Altena weer op de kaart te zetten. In een gezamenlijk bericht geven de beide basketbalverenigingen aan elkaar goed aan te vullen: “Virtus heeft een sterke herenlijn en Waldric een strenge dameslijn. Afgelopen seizoenen zijn er op diverse vlakken op kleine schaal al samenwerkingen ontstaan, daarom is deze stap meer dan logisch. Ondanks de gezonde strijd in het verleden, zien we de toekomst positief tegemoet.”

Door deze samenwerking heeft de nieuwe vereniging voor iedereen wat te bieden. Voor zowel jong als oud, van spelen op hoog niveau tot recreatief. De nieuwe basketbalvereniging start in het nieuwe seizoen onder de naam BC Virtus. De naam Waldric zal blijven bestaan als onderdeel van Virtus. De meeste wedstrijden zullen in Werkendam gespeeld gaan worden. De trainingen zullen zowel in Werkendam als Woudrichem plaatsvinden, dit wordt per team bekeken. Voor de jongste jeugd van Waldric zal Woudrichem de thuisbasis blijven.