Tentoonstelling ‘Reuzenarbeid in en om de Biesbosch’

14 april 2022, 09:58


Regio Info

WERKENDAM – De fototentoonstelling Reuzenarbeid brengt de bouw van het moderne Nederland in beeld tussen 1861 en 1918.

Nieuwe kanalen, spoorwegen, sluizen en bruggen werden gebouwd. Er werd reuzenarbeid verricht. Op dit moment begon ook het tijdperk van de fotografie en de minister besloot alle rijks openbare werken te laten vastleggen. Rondom de Biesbosch Beleving, de buitenspeelplaats op het BiesboschMuseumEiland in Werkendam, zijn 18 prachtige historische foto’s te zien die tijdens de bouw van deze werken zijn gemaakt. De fototentoonstelling geeft een indrukwekkend beeld van een veranderend Nederland.

De tentoonstelling wordt op 21april 2022 om 13.30 uur geopend door de heer J.K.van Oord. Reuzenarbeid in en om de Biesbosch is te zien van 21april tot 1december 2022.