Hardloopwedstrijd van 10 km door de Noordwaard

14 april 2022, 09:44


Sport Nieuws

REGIO – Op vrijdagavond 20 mei organiseert comité Omloop van de Biesbosch/stichting Wielervrienden Werkendam een 10 km hardloopwedstrijd. Het parcours is hetzelfde als van de wielrenwedstrijd op zaterdag en loopt door de Noordwaard in de Biesbosch.

De Noordwaard is een prachtig overstroomgebied met waterpartijen, bruggetjes en ruige natuur. Enkele keren per jaar loopt het onder en fungeert het als overstroom- en buffergebied voor het teveel aan water. Een prachtig parcours om de hardloopskills te tonen. De start is om 18.30 uur en is 1,5 km oostelijk van Lijnoorden 15 in Werkendam, op loopafstand van de start en finish.

Deelnemers dienen zich vooraf in te schrijven, uiterlijk tot 20 mei 12.00 uur. Het inschrijfgeld is € 10,00. De categorieën zijn Heren senioren, 35 +, 45 +, 55 +, en 65 + en Dames senioren, 35+. Het maximum aantal deelnemers is 250. Deelname is mogelijk vanaf 16 jaar en ouder. Kijk voor alle informatie op www.omloopvandebiesbosch.nl.