Feestelijke opening van Hippisch Centrum Altena

8 april 2022, 20:40


Lokaal Nieuws

SLEEUWIJK – Zaterdag 9 april viert Paardensportvereniging De Nieuwe Roef de officiële opening van het Hippisch Centrum Altena.

Maandenlang is er door de vereniging en haar vrijwilligers in samenwerking met gemeente Altena hard en vol enthousiasme gewerkt aan de realisatie van dit mooie paardensportcomplex. PSV De Nieuwe Roef en gemeente Altena blikken tijdens de feestelijke opening terug op de meters die zijn gemaakt in de realisatie en kijken vooruit op mogelijkheden van het Hippisch Centrum Altena. Jolanda de Jong en Alberdina van der Stelt van PSV De Nieuwe Roef zijn ontzettend trots op het complex dat is gerealiseerd door de leden van de vereniging, vrijwilligers en gemeente Altena: “Zonder de hulp van betrokken – en in het bijzonder onze vrijwilligers – hadden we dit Hippisch Centrum niet kunnen realiseren. We hebben een intensieve tijd achter de rug waarin iedereen hard heeft gewerkt om met zelfwerkzaamheid het terrein op te bouwen. Het terrein ligt er nu geweldig bij en biedt ons veel mogelijkheden voor de toekomst. We kunnen verder groeien en kijken uit naar mooie samenwerkingen die we kunnen starten met andere paardensportverenigingen in de gemeente.”

Het complex biedt de paardensportliefhebber genoeg ruimte om verschillende disciplines te beoefenen. Ook is er nu de mogelijkheid om elkaar te ontmoeten omdat de oude schuur op het terrein is omgebouwd tot een prachtig clubhuis.

Voor gemeente Altena is de vereniging een verrijking voor de paardensport in de regio, stelt wethouder Shah Sheikkariem: “In verband met de geplande realisatie van Atletiekpark Altena is aan de Roef 5 een nieuwe locatie gevonden voor de paardensportvereniging. Op die plek moesten nog de nodige werkzaamheden plaatsvinden, waaronder de sloop van de oude boerderij. In goede samenwerking met de gemeente heeft PSV De Nieuwe Roef enorm veel werk verzet en het resultaat mag er absoluut zijn. Het nieuwe Hippisch Centrum Altena is niet alleen een verrijking voor de paardensport in de gemeente, het is ook een aanwinst voor de omgeving omdat een oude vervallen boerderij nu plaats heeft gemaakt voor een bloeiende actieve vereniging.”

Op zaterdag 9 april wordt het complex officieel geopend om 10.00 uur. Vervolgens staan de voorzitter van de paardensportvereniging Jolanda de Jong en wethouder Shah Sheikkariem stil bij de realisatie en de toekomst van het Hippisch Centrum Altena. Daarna genieten de aanwezigen van een aantal unieke paardenshows. Tot slot is er nog de mogelijkheid om met elkaar in gesprek te gaan onder het genot van een hapje en een drankje.