23 recreatieondernemers geslaagd voor de cursus Gastheer van Nationaal Park De Biesbosch

8 april 2022, 20:14


Lokaal Nieuws

REGIO – Vanaf maandag 4 maart mogen nog eens 23 recreatieondernemers in Nationaal Park De Biesbosch zich Gastheer of Gastvrouw van Nationaal Park De Biesbosch noemen. Zij voegen zich bij de 70 recreatiebedrijven die zich eerder aangesloten hebben als Gastheer/Gastvrouw.

Tijdens de cursus, georganiseerd door IVN natuur educatie in samenwerking met Staatsbosbeheer en de Biesboschgemeenten, leren de ondernemers alles over het ontstaan, de cultuurhistorie en de natuur van dit unieke zoetwatergetijdenlandschap zodat zij dit weer door kunnen geven aan de gasten die hen bezoeken. Recreanten zijn steeds meer op zoek naar een bijzondere en authentieke beleving. Hiervoor is het belangrijk dat recreatieondernemers inspelen op de bijzondere kwaliteiten en het verhaal van hun omgeving, in dit geval Nationaal Park De Biesbosch.

Tijdens de cursus zijn de ondernemers aan de slag gegaan met het verkennen en verdiepen in hun eigen omgeving. Ook hebben zij nieuwe activiteiten en arrangementen ontwikkeld samen met de andere nieuwe gastheren en gastvrouwen. De kersverse gastheren en gastvrouwen ontvingen naast een certificaat ook een vlag en een gevelsticker zodat zij herkenbaar zullen zijn als informatiepunt voor de bezoekers van het gebied.