Lezing: De strijd om Kapelsche Veer

4 april 2022, 19:52


Regio Info

MEEUWEN – De Historische Kring het Oude Land van Heusden en Altena verzorgt op dinsdag 12 april een lezing over ‘De strijd om Kapelsche Veer.’

Er bestaan veel mythes en tegenstrijdigheden over deze veldslag die in de winter van 1944-1945 ten noorden van Sprang-Capelle plaatsvond. Ook hier gaat de lezing op in en geeft opheldering. Ruim 24 jaar intensieve studie ging aan deze lezing vooraf. Alle belangrijke aspecten van deze veldslag komen erin aanbod.

De lezing, ondersteund door een powerpointpresentatie, wordt gegeven door Marius Heideveld van de stichting V.O.G.W uit Waalwijk. De bijeenkomst is in Het Dorpshuis, Dorpsstraat 28 in Meeuwen en begint om 20.00 uur.  Iedereen is welkom. De entree voor niet-leden is vier euro. Stichting V.O.G.W. staat nationaal en internationaal gezien als zeer goed gedocumenteerd bekend als het gaat over de strijd om Kapelsche Veer. Men verzorgde deze lezing onder andere in Engeland en België.