Opening bibliotheek vmbo Schans in Sleeuwijk op dinsdag 29 maart

22 maart 2022, 18:52


Regio Info

SLEEUWIJK – In het najaar is er door medewerkers van vmbo Schans en Bibliotheek CultuurPuntAltena hard gewerkt aan een prachtige bibliotheek. Een feestelijke opening stond in december gepland, maar door de coronamaatregelen is toen besloten om de opening op een later moment te laten plaatsvinden.

En nu is het zover. Op dinsdag 29 maart vindt de officiële opening plaats van de nieuwe bibliotheek. Speciale gast tijdens de opening is schrijver Marieke Lucas Rijneveld. Rijenveld zal een presentatie geven en samen met leerlingen van de school de feestelijke opening verzorgen. Rijenveld is niet onbekend met de regio en de school. Marieke Lucas Rijneveld groeide op in Nieuwendijk en liep tevens stage op de Schans.

Daarnaast zullen namens Bibliotheek CultuurPuntAltena aanwezig zijn: directeur Marian van der Wal en taal- en mediacoach Mirjam Wolters. Henri van Breugel, bestuurder van Stichting CVO-AV en directeur Monique Branderhorst zijn namens Schans aanwezig. Het officiële gedeelte vindt plaats van 14.00 tot 15.00 uur.