Onderscheiding ‘Kristal van Altena’ voor jongeren

16 maart 2022, 11:50


Lokaal Nieuws

ALTENA – In navolging van twee gemeentelijk onderscheidingen voor volwassenen, de Parel van Altena en Schaal van Altena, introduceert gemeente Altena nu ook een onderscheiding die zich specifiek richt op jongeren.

De gemeente zegt veel waardering te hebben voor jongeren die zich inzetten voor de gemeenschap van Altena. Daarom geeft de gemeente vanaf 2022 de onderscheiding ‘Kristal van Altena’ uit. In overleg met de jongerenraad is er gekozen voor de leeftijdscategorie 13 tot en met 23 jaar.

Deze onderscheiding zal tijdens de voorjaarsreceptie in april voor het eerst worden uitgereikt. Het Kristal is, net zoals de Parel, ontworpen door Lisette Colijn. In de jaren hierna wordt het Kristal, net als de Parel en de Schaal, uitgereikt tijdens de nieuwjaarsreceptie. Inwoners van Altena kunnen bij het college personen voordragen voor het Kristal van Altena. Ook de jongerenraad heeft de mogelijkheid om kandidaten aan te dragen.