Lijsttrekkers brengen hun stem uit

16 maart 2022, 14:35


Lokaal Nieuws

ALTENA – Alle lijsttrekkers van de politieke partijen in de gemeente Altena hebben inmiddels hun stem uitgebracht. De eerste lijsttrekkers stonden maandag al bij één van de vijf geopende stemlokalen in Altena.

Philip den Haan (AltenaLokaal) en Theo Meijboom (SGP Altena) brachten maandagmiddag hun stem uit in het stembureau in Werkendam. Niet alle lijsttrekkers kunnen zelf fysiek hun stem uitbrengen. Christian Alderliesten (Progressief Altena) moest iemand machtigen, gezien een coronabesmetting.

Woensdagochtend kwam Roland van Vugt (CDA Altena) samen met zijn vrouw zijn stem uitbrengen in de Buitenhoff in Andel. Anne Duizer (ChristenUnie Altena) bracht zijn stem uit in het Brabantse Land in Giessen en Henno Timmermans (Vrije Volkspartij Altena) bracht zijn stem uit in het dorpshuis in Veen. In Genderen was het woensdagochtend druk op het stembureau. Pim Bouman (VVD Altena) stond zelfs even in de rij te wachten. Aan het einde van de ochtend bracht ook Johan de Vos (Jezus Leeft) zijn stem uit in de Ark in Andel. De stembureaus zijn vandaag nog tot 21.00 uur geopend.