Landelijke opschoondag door Sleeuwijkse Verschoorschool

16 maart 2022, 14:15


Lokaal Nieuws

SLEEUWIJK – Op woensdag 16 maart hebben de leerlingen van de Verschoorschool er voor gezorgd dat Sleeuwijk er weer een stukje opgeruimder bij ligt.

In het kader van de Landelijke Opschoondag, die op 19 maart is, gingen zij alvast gewapend met vuilniszakken en afvalgrijpers op pad om rondzwervend afval op te ruimen. De ruimte rondom de school, het park, een stukje dijk en het winkelcentrum werden grondig aangepakt. 

Ook sluit deze actie mooi aan bij het schoolbrede project waar de leerlingen van de Verschoorschool deze week mee zijn gestart. Afgelopen maandag stond er ineens een tijdmachine in de school. Een tijdmachine uit de toekomst. In een koffertje dat in de tijdmachine stond zat een brief van professor Futuro die een belangrijke opdracht voor de leerlingen heeft. Deze brief werd in een heuse persconferentie door juf Cindy voorgelezen. De toekomst heeft dringend de hulp nodig van de leerlingen en heeft gevraagd om een groene en duurzame stad te maken. De komende weken gaan de leerlingen hier mee aan de slag.