3.142 kiesgerechtigden brengen stem uit op maandag en dinsdag

16 maart 2022, 11:44


Lokaal Nieuws

ALTENA – Vandaag zijn ook in Altena de gemeenteraadsverkiezingen. In de afgelopen dagen kon er ook al gestemd worden bij vijf stembureaus verspreid over de gemeente Altena.

Dit kon in ’t Verlaat in Almkerk, de Dotter in Hank, het dorpshuis in Veen, MFA Vlechtwerk in Werkendam en ’t Rondeel in Woudrichem. Deze uitgebrachte stemmen zijn vanmorgen om 9.00 uur geteld in Sporthal de Jager in Giessen. In totaal hebben op 14 en 15 maart 3.142 kiesgerechtigden in Altena hun stem al uitgebracht. Vandaag zijn er 32 stembureaus geopend en stemmen is mogelijk tot 21.00 uur vanavond.

Bij de herindelingsverkiezingen in november 2018, het ontstaan van gemeente Altena, haalde het CDA acht zetels, AltenaLokaal zes, de SGP vijf, ChristenUnie en Progressief Altena vier, de VVD drie en Burgerstem Altena één. Jezus Leeft slaagde er niet in om een zetel te bemachtigen.