Twee opvanglocaties voor vluchtelingen in Altena

15 maart 2022, 16:47


Lokaal Nieuws

ALTENA – Het college van B&W heeft twee opvanglocaties aangewezen voor Oekraïense vluchtelingen. Het gaat om een gedeelte van het bedrijfspand van woningcorporatie Bazalt Wonen aan de Merwestraat/Lijnbaan in Werkendam en de voormalige slaapwinkel Swart in Rijswijk.

Na het gereedmaken, dat enkele weken duurt, kunnen in Werkendam naar verwachting 60 en in Rijswijk 30 mensen worden opgevangen. Mogelijk komen hier op een later tijdstip nog andere locaties bij. Door de grote toestroom hebben gemeenten de opdracht gekregen om opvangplekken te organiseren voor Oekraïense vluchtelingen. Altena wil en kan hieraan meewerken. Het gaat om opvangplekken die geschikt zijn voor een verblijf van minimaal 6 maanden. Daarom worden stabiele en veilige opvangplekken gecreëerd waar vluchtelingen zich welkom weten. Daarnaast wordt het aanbod van particulieren geïnventariseerd.

Een aantal initiatiefnemers heeft de gemeente aangegeven hun locatie beschikbaar te stellen voor opvang van vluchtelingen uit Oekraïne. Na overleg en onderzoek naar de mogelijkheden van de gebouwen heeft het college besloten deze twee genoemde locaties daarvoor in te richten.

Burgemeester Lichtenberg: “Het is ontzettend mooi dat wij van de eigenaren van deze gebouwen het aanbod hebben gekregen om deze 2 locaties in te mogen zetten voor de opvang van vluchtelingen. Het getuigt van een enorme maatschappelijke betrokkenheid. Daar ben ik dankbaar voor. Ik weet dat wij in Altena in staat zijn om de vluchtelingen een warm welkom te geven en zich thuis te laten voelen in deze verschrikkelijke periode in hun leven. Dat kunnen wij als gemeente niet alleen, dat kunnen we alleen samen bereiken. Samen met maatschappelijke partners, maar vooral ook samen met inwoners. Ik ben ervan overtuigd dat wij erin zullen slagen deze mensen op een goede manier te ondersteunen.”