Henk van Zelst beëdigd als fractievoorzitter voor de ChristenUnie-SGP Noord-Brabant

15 maart 2022, 16:07


Lokaal Nieuws

REGIO – Op 11 maart is de nieuwe fractievoorzitter van de ChristenUnie-SGP Statenfractie beëdigd. Dhr. van Zelst volgt Hermen Vreugdenhil op die na 12 jaar afscheid neemt van de politiek.

“Met pijn in het hart nemen we afscheid van Hermen. Mij is gevraagd hem op te volgen. Dat mag ik gaan doen”, aldus Van Zelst. Henk van Zelst was al enkele jaren werkzaam als burgerlid voor de fractie. De thema’s Economie, Energie en Bestuur en Financiën vielen onder zijn verantwoordelijkheid. Het Statenwerk is dhr. van Zelst dus niet vreemd: “Dit maakt de overgang naar fractievoorzitter zeker eenvoudiger. Het zal echter niet altijd meevallen om alle dossiers helemaal uit te diepen. Gelukkig hebben we een prachtige steunfractie met deskundige mensen. En deze mannen en vrouwen zijn allemaal gespecialiseerd in een van vele de onderwerp waar we als fractie beslissingen over moeten nemen.”

Henk van Zelst mocht na zijn beëdiging gelijk aan de slag. Hij sprak bij zijn eerste Statenvergadering over de omgevingsverordening.