Trema is op zoek naar ‘Wegwijzers’

9 maart 2022, 09:55


Regio Info

ALTENA – Iemand die helpt de weg te vinden in het woud van regels en regelingen, die hebben we allemaal wel eens nodig. Zo ook de inwoners van Altena. Trema is daarom op zoek naar mensen die deze wegwijzer, in de vorm van vrijwillige (ouderen)adviseur, willen en kunnen zijn.

Als vrijwillige (ouder)adviseur gaat u op huisbezoek op verzoek van de mensen zelf. U informeert over activiteiten en voorzieningen die er zijn in de gemeente Altena. Ook wordt er gekeken naar de wensen en behoeften op het gebied van welzijn, wonen en zorg voor nu en in de toekomst. Daarnaast heeft u ook een signalerende taak. Zo kunt u peilen of de zorg voor welzijn en gezondheid door de gemeente en andere instellingen wel aansluit bij de verwachtingen die inwoners hebben. Daarmee bent u een belangrijke schakel in de ontwikkeling waarbij mensen steeds langer thuis blijven wonen.

Natuurlijk besteedt Trema aandacht aan het voldoende toerusten van de vrijwillige (ouderen)adviseurs. Voor u zelf op bezoek gaat, krijgt u alle informatie aangereikt. Ook is het mogelijk om eerst wat ervaring op te doen door mee te lopen met andere adviseurs. U legt ongeveer twee of drie huisbezoeken per maand af of hebt telefonisch contact. Daarnaast is er eens in de acht weken een vergadering of training met elkaar. Heeft u interesse in deze bijzondere vrijwilligersbaan? Neem dan contact op met Anne-Marie van der Vliet via anne-marie.vander.vliet@trema.org of 0183-408444.