Energiecoaches en Klimaatklussers gezocht

9 maart 2022, 09:41


Regio Info

ALTENA – De gemeente Altena en energieloket Altena Woont Slim starten campagne om energiecoaches te werven.

Steeds meer inwoners weten de weg naar Altena Woont Slim te vinden. Het aantal aanvragen voor een energiecoach groeit. Een energiecoach adviseert over energiebesparing in huis. Welke maatregelen helpen in een woonsituatie het beste, zodat het aangenaam is in huis, en de energierekening omlaag gaat? Omdat er inmiddels een wachtlijst is ontstaan voor een bezoek van de energiecoach, is de gemeente Altena op zoek naar versterking.

De gemeente en Altena Woont Slim zoeken twee soorten vrijwilligers; energiecoaches en klimaatklussers. Energiecoaches hebben technisch inzicht en beantwoorden vragen van inwoners over energiebesparing. Als energiecoach hoeft u niet alles van energie te weten, maar u vindt het wel leuk uzelf erin te verdiepen. Klimaatklussers steken graag de handen uit de mouwen. Als klusser voert u kleine energiebesparende aanpassingen uit, die de energiecoach adviseert.

Voordat u als Energiecoach of Klimaatklusser aan de slag gaat, krijgt u een opleiding van vier dag- of avonddelen. De gemeente verwacht dat de Energiecoaches en Klimaatklussers gemiddeld 8-12 uur per maand beschikbaar zijn. Daarvoor krijgt u een vergoeding van € 10 per advies/klus en kilometervergoeding van € 0,19 per km als u adviseert of klust buiten 5 kilometer enkele reis vanaf de woonplaats. De belastingvrije vergoeding is per jaar gelimiteerd tot € 1.800.

Interesse om als Energiecoach of Klimaatklusser aan de gang te gaan? Of eerst meer informatie? Kijk op www.altenawoontslim.nl, stuur een e-mail naar info@altenawoontslim.nl of bel met 085 – 1303647.