Vragen over hulp aan vluchtelingen uit Oekraïne

8 maart 2022, 22:23


Lokaal Nieuws

ALTENA – Vanwege de oorlog in Oekraïne heeft u wellicht vragen over mogelijke hulpverlening en andere zaken. De gemeente Altena heeft een speciaal e-mail adres geopend voor deze vragen. Ook kan de gemeente u adviseren waar u antwoord op uw vraag kunt krijgen.

U kunt telefonisch contact opnemen met de gemeente Altena of een e-mail naar oekraine@gemeentealtena.nl. Ook op de website van Vluchtelingenwerk Nederland kunt u op de meest gestelde vragen antwoord vinden over procedures, opvang en bijvoorbeeld het recht op zorg.

Als u financieel wilt helpen, kunt u een donatie doen via Giro 555. Via Giro 555 kunt u met een donatie bijdragen aan medische zorg, eten, onderdak en psychosociale hulp. Als u hulp in de opvang wilt bieden, kunt u zich als gastgezin aanmelden via Vluchtelingenwerk Nederland. Gastgezinnen om nieuwe vluchtelingen op te vangen zijn hard nodig. Maakt u zich zorgen over uw eigen veiligheid in de gemeente Altena? Er zijn momenteel geen aanwijzingen voor specifieke dreigingen ten aanzien van Nederland. De gemeente heeft daar dan ook geen instructies voor.