Burgemeester Lichtenberg zet Hankse helden in het zonnetje

26 februari 2022, 06:00


Lokaal Nieuws

HANK – Burgemeester Egbert Lichtenberg van de gemeente Altena heeft donderdagmiddag enkele inwoners van Hank, die daadkrachtig hebben opgetreden bij het zien van een woninginbraak in het dorp, in het zonnetje gezet.

Hij stak ook de familie waar ingebroken werd een hart onder de riem. Hij prees de helpende buurtbewoners voor hun daad waardoor de daders konden worden opgepakt en benadrukte de goede samenwerking tussen inwoners, politie en boa. “Buurtbewoners zijn de ogen en oren van een wijk waarmee we Altena veilig houden. Dit is daar een uitstekend voorbeeld van. Door hun goede optreden en het snel schakelen van politie en boa zijn er verdachten opgepakt en is verder leed voorkomen”, aldus Lichtenberg.

Op dinsdag 15 februari werd bij een woning aan de Warmondstraat in Hank ingebroken. Een alerte buurtbewoner, die de inbraak zag gebeuren, belde direct de politie en zette het vluchtvoertuig klem door zijn eigen auto ervoor te zetten. Agenten hielden drie mannen aan, met behulp van buurtbewoners. De drie mannen (30 en 37 jaar en de derde identiteit is onbekend) uit Frankrijk werden overgebracht naar het politiebureau.