Tim S. uit Wijk en Aalburg zal opnieuw worden onderzocht

22 februari 2022, 13:06


Lokaal Nieuws

WIJK EN AALBURG – De 30-jarige Tim S. uit Wijk en Aalburg krijgt voorlopig geen tbs en zal hij opnieuw worden onderzocht. De man zit nu veertien maanden vast voor een poging tot doodslag op zijn adoptievader.

Op 10 december 2020 zou S. hem meerdere keren met een mes hebben gestoken. Ondanks dat S. niet aan een onderzoek mee wilde werken, stelden gedragsdeskundigen een psychotische stoornis bij hem vast en beoordeelden hem als verminderd toerekeningsvatbaar.

Justitie denkt daardoor aan het opleggen van tbs. S. zit inmiddels aan de medicatie, wat zijn situatie heeft verbeterd. Daarom wil hij nu wel aan een onderzoek meewerken. Zo’n aanvullend psychologisch onderzoek kan meer duidelijkheid geven en wellicht het verschil maken tussen tbs of een verplichte opname in een kliniek.