Tien inwoners ontvingen eerste Parel van Altena

19 februari 2022, 12:00


Lokaal Nieuws

ALTENA – In de gemeente Altena worden dit jaar voor het eerst Parels van Altena uitgereikt. Burgemeester Lichtenberg reikte op zaterdag 19 februari aan tien inwoners van Altena een Parel uit.

Het is de eerste keer dat de Parels van Altena worden uitgereikt. De Parel is een waardering voor die inwoners die zich op een bijzondere manier inzetten voor de gemeenschap. Het college heeft deze waardering gecreëerd omdat er in Altena veel mensen zijn die actief een bijdrage leveren aan de leefbaarheid van de kernen. De volgende inwoners werden met de Parel in het zonnetje gezet: Aart Geurtsen uit Woudrichem, John Kollen uit Wijk en Aalburg, Gijsje Westerlaken-Kant uit Andel, Johanna van der Zouwen uit Hank, Debora Schoon-Kadijk uit Werkendam, Margot Braal uit Werkendam, Jolanda van Andel uit Sleeuwijk, Klaas Rienks uit Dussen, Fientje Bax uit Wijk en Aalburg en Jan van der Vliet uit Andel.

Om voor een Parel in aanmerking te komen moest een inwoner genomineerd worden. Er zijn een aantal kaders opgesteld waaraan een genomineerde moest voldoen. Aansluitend nam het college het besluit of de nominatie ook leidde tot toekenning. Vanwege de coronamaatregelen die op dit moment gelden werd de ceremonie in drie etappes gedaan. Naast de Parel heeft het college ook een waarderingsprijs ingesteld voor organisaties en verenigingen, dat is de Schaal van Altena. Het is de bedoeling dat deze eind april voor de eerste keer wordt uitgereikt.