Storm Eunice trekt over Altena, 112 alarmnummer overbelast

18 februari 2022, 17:39


Lokaal Nieuws

ALTENA – Storm Eunice laat ook in Altena zijn sporen achter. Inmiddels is er een NL-Alert uitgegaan die mensen oproept alleen bij mensen en dieren in nood te bellen.

Zo waaide er in Werkendam een boom om aan de Sportlaan en is er bij een omgewaaide boom in Dussen een stuk wegdek omhoog gekomen. De veiligheidsregio Midden- en West-Brabant meldde omstreeks 16:30 uur dat er al meer dan 35 meldingen zijn gedaan bij de brandweer. Ook de gemeente Altena krijgt veel meldingen binnen, veelal van omgevallen bomen. De drukte is op dit moment bij te houden, maar ook vanavond en morgen zullen de gemeentewerkers druk zijn het verwijderen van de bomen. Er wordt opgeroepen alleen 112 te bellen bij acuut gevaar.

 

De storm levert ook bijzondere plaatjes op, zoals in de Noordwaard met het zicht op de Merwede.