Kat van dak gered in Hank vlak voor de storm

18 februari 2022, 12:30


Hulpdiensten

HANK – Aan de Jachtsloot in Hank is vrijdag 18 februari omstreeks 11.00 uur de brandweer ingezet om een kat van het dak te redden.

Het beestje zat op de nok van het dak en trok veel bekijks. Omstanders lieten weten dat de witte kat al heel de nacht op het dak had gezeten. De hulp van de dierenambulance werd ingeroepen om het beest van grote hoogte te halen. De hoogwerker van de brandweer uit Oosterhout moest er aan te pas komen om deze grote hoogte te bereiken. Omstanders konden weer opgelucht ademhalen toen het beestje aan de grond stond: “Zo vlak voor die storm had het erger kunnen aflopen voor het beestje.”

De eigenaar van de kat is doormiddel van de chip geïdentificeerd en de kat is door de dierenambulance Altena teruggebracht.