Poëtisch en historische natuurwandeling rondom Fort Giessen

12 februari 2022, 16:33


Regio Info

GIESSEN – De Stichting Poëzie Land van Altena houdt zaterdag 9 april samen met Altenatuur en Fort Giessen een poëtische en historische natuurwandeling in en rond het Fort aan de Giessense steeg.

Als thema voor de wandeling is gekozen voor ‘Natuur’, het thema van de laatste poëzieweek. De natuur rond het fort is in het voorjaar een prachtige plek om inspiratie op te doen voor een gedicht. Deelnemers zijn vanaf 13.30 uur welkom op het Fort. De natuurwandeling ‘Rondje Fort Giessen’ onder leiding van een gids biedt volop inspiratie voor een natuurgedicht. Na terugkomst op het Fort is voldoende tijd voor het afronden van de gedichten. Op het Fort zijn de benodigde schrijfwaren aanwezig. Na een rondleiding in Fort Giessen is er gelegenheid tot het voordragen van het gedicht. De middag wordt om 16.00 uur afgesloten. Deelname kost vijf euro voor volwassenen, jongeren onder de achttien jaar betalen drie euro. Opgeven kan tot uiterlijk 2 april via g.zemering@solcon.nl.

Het Fort bij Giessen maakt onderdeel uit van de Nieuwe Hollandse Waterlinie, dit jaar geplaatst op de UNESCO Werelderfgoedlijst. Het fort werd gebouwd van 1878-1881 en diende om een aanval op Woudrichem te voorkomen, maar is als zodanig nooit gebruikt. In het fort is een informatieve tentoonstelling te bezichtigen over WO I. Het Fort biedt onderdak aan Altenatuur en Archeo Altena. Tevens vindt u hier diverse archeologische vondsten uit de regio.