Topcare-expertisecentrum status voor De Dotter in Hank

11 februari 2022, 09:05


Lokaal Nieuws

HANK – De Dotter in Hank is sinds maandag 7 februari een Topcare-expertisecentrum. De Dotter is een kleinschalige woonvorm voor mensen met de ziekte van Huntington van zorgorganisatie Mijzo.

Naast De Dotter kreeg ook de locatie De Kloosterhoeve het predicaat. Een Topcare-expertisecentrum biedt specialistische zorg en behandeling aan mensen met een complexe aandoening, zoals de ziekte van Huntington. Het predicaat behaalt een instelling alleen als een locatie voldoet aan een aantal belangrijke criteria. De visitatiecommissie stelde vast dat uit de visie van Mijzo betrokkenheid, durf en lef spreekt.

De organisatie beschikt over ervaren en bevlogen professionals die samenwerken volgens specialistische richtlijnen en methodieken, die ze zelf helpen ontwikkelen. Mijzo wil van De Dotter en De Kloosterhoeve graag een doelgroep expertisecentrum (DEC) maken voor de ziekte van Huntington, dat ook op landelijk niveau een grote rol kan spelen. Mijzo ziet het Topcare-predicaat dan ook als een mooie opstap in die ontwikkeling.