Schipper uit Werkendam hoort 22 maanden cel tegen zich eisen

11 februari 2022, 09:00


Lokaal Nieuws

WERKENDAM – Donderdag heeft een 49-jarige schipper uit Werkendam 22 maanden cel tegen zich horen eisen in verband met het veroorzaken van een dodelijk ongeval op de Nieuwe Maas in Rotterdam.

Christiaan K. zou volgens het Openbaar Ministerie op 16 augustus 2019 in zijn snelle rubber(speed)boot met een te hoge snelheid spookgevaren hebben en geen voorrang verleend hebben aan een sloep die de rivier overstak. De officier van justitie heeft vermijdbaar en verwijtbaar gehandeld en is met blinde hoogmoed over de Nieuwe Maas gevaren. Hij speelde volgens de officier Russisch roulette.

Bij de aanvaring tussen de boot van K. en de sloep kwam een 56-jarige vrouw uit België om het leven. Zij viel na de botsing samen met elf andere opvarenden overboord. Alle drenkelingen werden door watertaxi’s en andere boten uit het water gehaald. Twee mensen raakten zwaargewond; een persoon is zwaar invalide. De advocaat van K. stelt dat er voor snelle boten op de Nieuwe Maas geen maximumsnelheid geldt en K. ‘verantwoord heeft gevaren’ en de sloep voorrang had moeten verlenen aan K. De rechter doet op 24 februari uitspraak.