Schade rond jaarwisseling kost Altena bijna 134.000 euro

11 februari 2022, 09:03


Lokaal Nieuws

ALTENA – Het herstel van vernielingen en opruimen van rotzooi als gevolg van de jaarwisseling heeft de gemeente Altena bijna 134.000 euro gekost.

De gemeente probeert de schade te verhalen op de daders en wil samen met inwoners blijven zoeken naar alternatieven voor met name het stoken van auto’s. Dat stoken van sloopauto’s gebeurt al vele jaren met name in Veen, maar afgelopen jaar ook in Rijswijk. Volgens de gemeente trekt de manier waarop in die dorpen oud en nieuw wordt gevierd de nodige buitenstaanders aan, zowel mensen van buiten de afzonderlijke dorpen zelf, als mensen van buiten de gemeente.

Het schadebedrag was in Altena 3.000 euro meer dan in 2021 en is fors meer dan in de omliggende gemeenten. Bijna 61.000 euro werd uitgegeven aan vernielde verkeersborden, gesloopte afvalbakken, kapotgeslagen ruiten in bushokjes of om vandalisme aan bijvoorbeeld milieuparkjes en speeltuinen. Het opruimen van restanten van vreugdevuren en in brand gestoken sloopauto’s plus het schoonmaken van het wegdek kostte ruim 73.000 euro. De kosten van de inzet van politie, brandweer en gemeente ambtenaren zijn niet meegerekend.