Paula Jorritsma geïnstalleerd als burgemeester van Voorst

11 februari 2022, 09:37


Lokaal Nieuws

KLARENBEEK/WOUDRICHEM – In een buitengewone raadsvergadering op donderdag 10 februari heeft Commissaris van de Koning John Berends Paula Jorritsma-Verkade geïnstalleerd als burgemeester van de gemeente Voorst.

Vanwege de coronamaatregelen was deze raadsvergadering alleen toegankelijk voor genodigden. Op verzoek van de burgemeester waren er vijf inwoners van de gemeente Voorst aanwezig tijdens deze openbare buitengewone raadsvergadering. De raadsvergadering was ook online te volgen. Onder begeleiding van de brandweer en politie maakte ze haar intrede in Klarenbeek, waar ze in de voormalige kerk Het Boshuis officieel werd beëdigd.

Naast de speech van Jorritsma zelf klinken er veelbelovende woorden van commissaris van de Koning John Berends, Paul Jonkman als voorzitter van de vertrouwenscommissie, locoburgemeester Hans van der Sleen en burgemeester van Brummen Alex van Hedel. Allen roemen ze haar om haar ambitie en veelzijdigheid. Jorritsma was de afgelopen raadsperiode wethouder in de gemeente Altena namens Progressief Altena. Daarvoor bekleedde zij diezelfde functie in voormalig Woudrichem.