Acht politieke partijen bij verkiezingen in Altena

8 februari 2022, 18:16


Lokaal Nieuws

ALTENA – Inwoners van Altena hebben op 16 maart bij de verkiezingen voor de gemeenteraad de keuze uit acht partijen.

Het CDA, nu de grootste met acht zetels, gaat de verkiezingsstrijd in met Roland van Vugt uit Andel. Bij AltenaLokaal is het Philip den Haan uit Werkendam die de lijst aanvoert en bij de SGP Theo Meijboom uit Sleeuwijk. Bij de ChristenUnie heeft Anne Duizer uit Giessen de eerste plaats overgenomen van fractievoorzitter Wijnand van der Hoeven, die nu op de derde plek staat.

Bij Progressief Altena volgt Christian Alderliesten uit Hank Paula Jorritsma als lijsttrekker op. Bij de VVD voert Pim Bouman uit Genderen de lijst aan. Nieuwkomer de Vrije Volkspartij Altena probeert onder aanvoering van Henno Timmermans uit Veen de raad binnen te komen. Jezus Leeft gaat dit proberen met Johan de Vos uit Andel. Burgerstem Altena van Pauline van den Tol doet nu niet meer mee.