Aantal meldingen van diefstal van e-bikes flink gedaald

8 februari 2022, 18:19


Lokaal Nieuws

ALTENA – Het aantal meldingen van diefstal van e-bikes is het afgelopen jaar in Altena met bijna de helft gedaald. In 2020 werd melding gemaakt van 47 diefstallen, in 2021 waren dat er 25.

Dat blijkt uit cijfers van Stichting Aanpak Fiets- en E-bikediefstal (SAFE). Landelijk ziet de stichting juist een enorme toename van 75 procent in het aantal diefstallen van e-bikes. Waarom het aantal in Altena lager ligt, is nog niet duidelijk.

Het kan zijn dat er daadwerkelijk minder fietsen gestolen zijn. Het kan volgens SAFE ook komen dat mensen geen aangifte doen na een vermissing omdat de politie het niet oppakt. De stichting vindt dan ook dat de politie fietsendiefstal echt prioriteit moet gaan geven.