Schouten Europe meest innovatieve MKB-foodbedrijf van Nederland

4 februari 2022, 13:09


Lokaal Nieuws

GIESSEN – Schouten Europe heeft een tweede plaats behaald in de prestigieuze KVK Innovatie Top 100. Het familiebedrijf uit Giessen mag zich daarmee het meeste innovatieve MKB-foodbedrijf van Nederland noemen.

Schouten ontwikkelt en produceert vlees- en visvervangers en behaalde de toppositie met haar plantaardige tonijn. De eerste plaats was voor Grown.bio dat een duurzaam alternatief voor piepschuim ontwikkelde. De Kamer van Koophandel (KVK) presenteert elk jaar de KVK Innovatie Top 100, een etalage vol succesvolle innovaties uit het midden- en kleinbedrijf. De afgelopen 15 jaar is deze prijs uitgegroeid tot de grootste en belangrijkste innovatieprijs voor het mkb.

Na al dertig jaar vleesvervangers te hebben ontwikkeld, introduceerde Schouten vorig jaar haar eerste visvervanger: plantaardige tonijn. De vegan tonijn heeft een basis van soja en tarwe en kan verwerkt worden in andere producten zoals smeersalades, maaltijdsalades, wraps en kant- en klaar maaltijden. Schouten startte in 1990 als eerste Nederlandse partij met de ontwikkeling van vleesvervangers op basis van plantaardige eiwitten. Het bedrijf vermarkt één van de meest uitgebreide en gevarieerde assortimenten ter wereld en levert haar producten in meer dan 50 landen. Ook ontwikkelt het bedrijf veel klant specifieke producten.