Kieslijst CDA Altena ingediend voor gemeenteraadsverkiezingen

4 februari 2022, 13:04


Lokaal Nieuws

ALTENA – Deze week heeft CDA Altena de kieslijst ingediend voor de verkiezing van de gemeenteraad. 40 inwoners hebben zich beschikbaar gesteld voor deze partij.

Opvallend is het grote aantal vrouwen bij de eerste 12. Ongeveer de helft van de CDA top is vrouw. Ook het aantal jongeren is relatief groot. Met de 17-jarige Kiara Rentrop uit Almkerk als de jongste. Een kwart van de top twaalf heeft affiniteit met de agrofood sector. Vrijwel alle dorpen van Altena, inclusief de vesting Woudrichem, zijn vertegenwoordigd op de CDA kieslijst. Met de slogan ‘thuis in ons Altena’ gaat CDA Altena de verkiezingen in.

CDA-lijsttrekker Roland van Vugt: “Met deze slogan wordt uitgedrukt dat iedereen in Altena recht heeft op een veilig én betaalbaar (t)huis. Maar ook dat onze kandidaten niet alleen thuis zijn in Altena, maar ook altijd thuis geven. Wij zijn dichtbij en bereikbaar en dat willen we ook de komende vier jaar waarmaken.” Partijvoorzitter Harm Jan van der Beek geeft aan trots te zijn op deze kieslijst: “Opvallend is dat we de afgelopen maanden een flink aantal nieuwe leden mochten verwelkomen. Ook jongeren. Een aantal heeft ook een hoge plaats gekregen op onze kieslijst. Het is mooi dat jongeren uit Altena willen meebouwen aan de toekomst van ons mooie gebied.”