Hermen Vreugdenhil verlaat de provinciale politiek

4 februari 2022, 17:05


Lokaal Nieuws

NIEUWENDIJK/DEN BOSCH – Hermen Vreugdenhil uit Nieuwendijk verlaat de provinciale politiek van Noord-Brabant als statenlid voor ChristenUnie-SGP. Dit laat hij vrijdag weten.

Vreugenhil: “Vandaag heb ik voor het laatst het woord gevoerd in de Staten van Brabant. Vanaf 2007 mocht ik als volksvertegenwoordiger voor de ChristenUnie-SGP lid zijn van de Provinciale Staten van Brabant. Ik heb dat altijd een enorme eer gevonden en heb het werk met passie en plezier gedaan.” Volgens de Nieuwendijkse Vreugdenhil is het tijd voor wat anders. Als directeur en regiocoördinator van het collectief Rivierenland mag hij zich de komende jaren inzetten om natuur, landschap en boeren te verbinden en te versterken. “Mijn passie voor natuur, landschap en het agrarisch bedrijf komen hier bij elkaar.”

Hermen Vreugdenhil blikt terug en heeft in al die jaren met heel veel mensen en organisaties op mogen trekken op tal van onderwerpen: “Of het nu de strijd tegen drugs was of extra toezicht in het buitengebied. Ik mocht samen met veel Brabanders de Omgevingsvisie opstellen en knokken voor een eerlijk beleid voor zowel de boeren als de natuur. We streden samen voor een beter busvervoer, de OV kaart voor mbo-scholieren en de mogelijkheid voor zelfbouw van woningen voor ouderen en jongeren. Als volksvertegenwoordiger en controleur van de macht mocht ik met tal van Brabanders in al die jaren schouder aan schouder staan voor een goed, eerlijk en rechtvaardig beleid.”

Hermen Vreugdenhil zal worden opgevolgd door Henk van Zelst die het stokje overneemt als Statenlid voor de ChristenUnie-SGP fractie. Het officiële afscheid zal op 11 maart zijn in de eerstvolgende vergadering van Provinciale Staten.