Geen deelname Hart voor Vrijheid, Lijst30, aan gemeenteraadsverkiezingen in Altena

4 februari 2022, 14:06


Lokaal Nieuws

ALTENA – De politieke partij van Willem Engel, Hart voor Vrijheid of Lijst30 genoemd, doet toch niet mee aan de gemeenteraadsverkiezingen in de gemeente Altena.

Lijst30 is een politieke beweging die werd opgericht in februari 2021. De partij maakt zich ‘hart voor vrijheid’. De vereniging kwam voort uit een opsplitsing van de politieke partij Vrij en Sociaal Nederland (VSN), opgericht in september 2020. Na meningsverschillen en conflicten koos de beweging uiteindelijk voor de naam Lijst30. Deze naam gebruikt men in combinatie met de hastag #hartvoorvrijheid.

Bronnen noemden Rick Artz uit Wijk en Aalburg als mogelijke lijstrekker voor de gemeente Altena. Hij stond eerder op plaats 17 van de kandidatenlijst tijdens de laatste landelijke Tweede Kamer Verkiezingen. De partij heeft eerder deze week aan Team Griffie van de gemeente Altena laten weten toch geen deel te zullen nemen aan de gemeenteraadsverkiezingen in Altena.