Woningen Genderen weer een stap dichterbij

31 januari 2022, 19:00


Lokaal Nieuws

GENDEREN – De voorbereidingen voor woningbouw in Genderen Zuid zijn in volle gang. Het voorontwerp bestemmingsplan is gereed. Inspraak is mogelijk tot en met 10 maart.

Woningbouw in Genderen Zuid is een van de 10 woningbouwprojecten die de gemeente versneld aanpakt. In veel kernen in Altena zijn de afgelopen jaren woningen bijgebouwd of liggen de plannen klaar. Woningbouw in Genderen liet wat langer op zich wachten. Nu ligt er een plan voor 59 woningen in een nieuwe, groene wijk. Wethouder Shah Sheikkariem: “Ik ben enthousiast over de plannen die er nu liggen. Een aanwinst voor heel Genderen. We zijn benieuwd wat omwonenden van het ontwerp vinden en hopen op reacties uit het dorp.”

Het voorontwerp ontwerp bestemmingsplan is in te zien tot en met donderdag 10 maart via gemeentealtena.nl/genderenzuid. Daar is ook een video over het project te bekijken. Wethouder Hans Tanis: “Veel inwoners van Genderen kijken uit naar nieuwe woningen. Het stemt mij tevreden dat we weer een stap verder zijn. Er ligt een prachtig plan voor een plek die fijn is voor zowel toekomstige bewoners als voor heel Genderen. Met veel ruimte voor water en groen.”