Hennepkwekerij ontdekt in loods in Veen

28 januari 2022, 15:41


Hulpdiensten

VEEN – De politie heeft samen met de gemeente Altena een hennepkwekerij aangetroffen in een loods aan de Hoefakker in Veen. Vorig jaar is in hetzelfde pand ook al een hennepkwekerij en een illegale sigarettenfabriek opgerold.

Er was een penetrante lucht te ruiken in de straat, waar de hulpdiensten op aansloegen. Toen de loods waar de geur vermoedelijk uit kwam niet open kon en de eigenaar niet kon komen, heeft de brandweer de deur open gezaagd. Hierna bleek dat er in het pand een hennepkwekerij zit. Het is nog onbekend om hoeveel planten het gaat.

Vorig jaar leidde de vondst van een opslagloods met sigaretten en tabak in de gemeente West Betuwe, na onderzoek van de douane en de FIOD, naar een illegale sigarettenfabriek in hetzelfde pand in Veen. De fabriek was in bedrijf en de elf werknemers uit Oost-Europa werden aangehouden. Naast de sigarettenfabriek werd ook een hennepkwekerij met 768 planten gevonden. Die werden destijds overgedragen aan de politie.