Altena werkt niet mee aan uitbreiding maar wel maatwerk voor niet-agrarische bedrijven

28 januari 2022, 20:31


Lokaal Nieuws

ALTENA – Eerder heeft de gemeente Altena in het beleidsstuk ‘Visie op Werken in Altena’ aangegeven dat de gemeente niet meewerkt aan uitbreiding van niet-agrarische bedrijven in het buitengebied.

Dinsdag werd dit uitgangspunt besproken in de Altenatafel. De gemeente had namelijk twee concrete verzoeken van bedrijven die willen uitbreiden. Wethouder Matthijs van Oosten gaf aan geen bedrijven op slot te willen zetten, maar voor maatwerk te gaan.

De raad heeft nu tijdens de Altenatafel aangeven dit ook in de visie vast te leggen. In plaats van niet mee te werken, is nu het vertrekpunt dat het gemeentebestuur kritisch is op ontwikkelingen van niet-agrarische bedrijven in het buitengebied. Eventuele uitbreiding van deze bedrijven heeft niet de voorkeur, maar kan op basis van maatwerk mogelijk worden gemaakt.