Man uit Arnhem veroordeeld tot celstraf vanwege aanhouding bij Hank

25 januari 2022, 18:01


Hulpdiensten

HANK – Een 36-jarige man uit Arnhem, die op 15 september 2021 werd aangehouden op de A27 bij Hank met een geldbedrag van ruim 1,2 miljoen euro, is door de rechtbank Oost-Brabant veroordeeld tot een celstraf van 2,5 jaar.

Hij fungeerde als geldkoerier. Bovendien was hij vlak voor zijn aanhouding betrokken bij andere illegale geldtransporten. De verdachte wilde niet verklaren waar het grote geldbedrag vandaan kwam. Daarbij komt dat de auto niet op naam van de verdachte stond.

Uit het dossier blijkt bovendien dat de verdachte tussen 1 en 15 september 2021 betrokken is geweest bij meerdere geldtransporten door Nederland. De rechtbank vindt een taakstraf, zoals de verdediging verzocht, te mild. De officier van justitie eiste naast een celstraf ook een hoge geldboete. Voor de rechtbank is onduidelijk wie door die geldboete getroffen zal gaan worden.