Politieke partij Jezus Leeft gaat voor zetels tijdens gemeenteraadsverkiezingen

19 januari 2022, 17:10


Lokaal Nieuws

ALTENA – De politieke partij Jezus Leeft doet de aankomende gemeenteraadsverkiezingen in maart in 21 gemeentes mee, waaronder in de gemeente Altena.

Joop van Ooijen, oprichter van Jezus Leeft, hoopt op zetels. Achter de schermen is de partij al maanden bezig, maar veel heeft Jezus Leeft nog niet van zich laten horen. De vorige gemeenteraadsverkiezingen behaalde de partij in geen enkele gemeente zetels. Nu denkt Van Ooijen dat de kans op een zetel groter is.

Die aanname doet hij vanwege het rotzooitje bij de landelijke politiek. Hij noemt hierin vooral de ChristenUnie. De partij van Van Ooijen benoemt in het voorlopige programma verschillende punten die los staan van religie. Ook staat woningbouw hoog in het vaandel. Van Ooijen hekelt het coronabeleid. Volgens Van Ooijen krijgt men de kans om tijdens de aankomende gemeenteraadsverkiezingen de politiek af te straffen.