Hart voor Vrijheid, Lijst30, doet mee aan gemeenteraadsverkiezingen in Altena

15 januari 2022, 07:05


Lokaal Nieuws

ALTENA – Op 16 maart 2022 doet de partij van Willem Engel, Hart voor Vrijheid of Lijst30 genoemd, mee aan de gemeenteraadsverkiezingen in de gemeente Altena.

Lijst30 is een politieke beweging die werd opgericht in februari 2021. De partij maakt zich ‘hart voor vrijheid’. De vereniging kwam voort uit een opsplitsing van de politieke partij Vrij en Sociaal Nederland (VSN), opgericht in september 2020. Na meningsverschillen en conflicten koos de beweging uiteindelijk voor de naam Lijst30. Deze naam gebruikt men in combinatie met de hastag #hartvoorvrijheid.

Lijst30 stelt vier principes centraal in zijn programma: medische vrijheid, optimale kansen voor ondernemers, eigen verantwoordelijkheid en directe democratie. Bronnen noemen Rick Artz uit Wijk en Aalburg als lijstrekker voor de gemeente Altena. Hij stond eerder op plaats 17 van de kandidatenlijst tijdens de laatste landelijke Tweede Kamer Verkiezingen.