Blije gezichten bij heropening winkels in Wijk en Aalburg

15 januari 2022, 20:28


Lokaal Nieuws

WIJK EN AALBURG – De winkels zijn sinds zaterdag weer open. De opbrengsten van de dag zijn, naast een broodnodige omzet, blije gezichten bij de winkeliers en tevredenheid bij de klanten.

De winkels rond de Markt in Wijk en Aalburg vierden de openstelling van de winkels zaterdag met vlaggen en draaiorgelmuziek. De sfeer in het centrum was opperbest bij ondernemers en publiek, al denkt men ook aan de horeca- en cultuursector waarbij de deuren nog gesloten moeten blijven. Ondernemersvereniging Aalburg en winkeliersvereniging Hart van Aalburg stuurden eerder deze week een brandbrief naar het college van de gemeente Altena. Het college stuurde hierop een open brief naar premier Mark Rutten.

Ondernemers in Wijk en Aalburg waren blij dat de gezamenlijke protestactie om hoe dan ook open te gaan nu uiteindelijk niet nodig was. Ook enkele horecazaken in de gemeente Altena openden zaterdag hun deuren, terwijl dit niet was toegestaan. Burgemeester Egbert Lichtenberg van Altena sloot hiervoor zijn ogen en noemden het een eenmalige ‘protestactie’.