Nationale Rampjaarherdenking van start

14 januari 2022, 16:35


Lokaal Nieuws

REGIO – Op vrijdag 14 januari ging in heel Nederland de Nationale Rampjaarherdenking van start. Dan wordt herdacht dat ons land 350 jaar geleden, in het Rampjaar 1672, werd overvallen door het Franse leger, de Engelse vloot en twee Duitse bisschoppen.

Door de Oude Hollandse Waterlinie in werking te stellen redde de jonge prins Willem de derde het land. In vrijwel alle provincies, van Groningen en Friesland tot Zeeland en Noord-Brabant, vinden dit jaar activiteiten plaats. Meer dan 90 vestingsteden in Nederland hebben zich bij het Platform Rampjaarherdenking aangesloten. Ook de vestingsteden Woudrichem en Gorinchem zijn aangesloten het bij Platform.

Alle exacte plannen staan te lezen in het speciale Programmaboek wat te vinden is op rampjaarherdenking.nl. Het programmaboek werd op 14 januari gepresenteerd tijdens een speciaal webinar.