Historie Fort Bakkerskil nu ook bewaard in een hoorspel

14 januari 2022, 21:13


Lokaal Nieuws

NIEUWENDIJK – Op zondag 9 januari deed zich een bijzonder moment voor bij Bed & Breakfast Bakkerskil in Nieuwendijk. Het ging om de officiële lancering van een uniek hoorspel dat de geschiedenis van het fort vertelt aan iedereen die het horen wil. Hedendaags heet dat een audiotour.

Het luisterverhaal is bedoeld voor bed & breakfast-gasten en toeristen die Fort Bakkerskil bezoeken en aan de hand van QR-codes zich op verschillende plekken kunnen verdiepen in de historie van het boeiende vestingwerk.

Het hoorspel werd opgenomen met hulp van leden van theatergroep YrroS! uit Sleeuwijk. Wie deze groep een beetje kent, weet dat deze productie het luisteren meer dan waard zal zijn. Lizzy van Pelt schreef de teksten. YrroS! is op Fort Bakkerskil geen onbekende. In maart 2019 speelde groep er het indrukwekkende stuk Heuvels van Blauw.