Debatavond ‘Wat betekent duurzaamheid voor Altena’

14 januari 2022, 21:28


Regio Info

SLEEUWIJK – Op 16 februari 2022 organiseert Progressief Altena een debatavond op het Altena College in Sleeuwijk of, wanneer de geldende coronaregels dat vereisen, online. De vraag waarover de aanwezigen zich buigen is: ‘Wat betekent duurzaamheid voor Altena?’.

We leven in een bijzondere tijd. Nog nooit is er in zo’n kort tijdsbestek zoveel veranderd: we werken, consumeren en ontspannen op een radicaal andere manier dan een eeuw geleden. Met technologie lijkt alles maakbaar. Toch heeft onze manier van leven ook een keerzijde. Klimaatverandering en de stikstofcrisis zijn het gevolg van deze ontwikkelingen. We overschrijden de grenzen van onze planeet. Dat lijkt niet houdbaar.

De aanwezigen gaan met elkaar in gesprek over twee bijzonder actuele onderwerpen binnen het onderwerp duurzaamheid: de eiwit-transitie en energietransitie. De sprekers zijn gedeputeerde van de province Noord-Brabant Elies Lemkes-Straver, ondernemer Henk Schouten en Lambert de Haas. U wordt uitgenodigd om niet alleen te komen luisteren naar deze inspirerende verhalen, maar ook om actief deel te nemen. Aanmelden kan via www.progressiefaltena.nl.