Riveer stopt met verkoop papieren rittenkaarten aan boord

10 januari 2022, 17:04


Lokaal Nieuws

REGIO – Vanaf 1 februari stopt Riveer met de verkoop van papieren meerrittenkaarten aan boord. Daarna kunt u alleen nog een 10-rittenkaart voor de voet- en fietsveren of 25-rittenkaart voor de autoveren via de Riveer app of website kopen.

Heeft u een papieren meerrittenkaart aangekocht tussen 1 januari 2019 en 1 februari 2022? Dit ticket is alleen in 2022 nog te gebruiken. Daarna zijn papieren meerrittenkaarten die aan boord gekocht zijn niet meer geldig. Losse tickets en dagkaarten zullen nog wel aan boord verkrijgbaar zijn (alleen met pin).

De weg naar volledig digitaal betalen werd in 2019 al ingezet, nadat digitale tickets goedkoper werden dan de tickets die u aan boord kocht. Daarnaast is het vanaf de start van de coronacrisis niet meer mogelijk om met contant geld te betalen. Het afschaffen van papieren meerrittenkaarten is een volgende stap in het streven naar een volledig cashless betalingssysteem, wat goedkoper, veiliger en duurzamer is.